Ajánlat készítése a céges véleményösszesítő oldalra

Gulyás Ádám | 2021-06-03

Mi az az ajánlat?

Ez egy reklám felület, amely segítségével egyedi címmel és tartalommal ellátott hivatkozást lehet elhelyezni a céges véleményösszesítő oldalon. A véleményösszesítő oldal betöltését követően közvetlenül a vélemények felett jelenik meg egy figyelemfelkeltő doboz formájában, amelyen belül baloldalt az ajánlat címe és szövegi tartalma olvasható, jobb oldalon pedig egy gomb szerepel, amelyen keresztül az érdeklődő szabadon átirányítható bármely oldalra.

Miért hasznos az ajánlat?

Egyszerű a válasz: az ügyfelei 86%-a fogja leellenőrizni online véleményeit mielőtt elköteleződne a vásárlás mellett.

Amint a potenciális vevők meglátják a vélemény widgetet vállalkozása honlapján, többre lesznek kíváncsiak. A widgetből csak egy kattintásba kerül nekik, hogy eljussanak a véleményössszesítő honlapra.

Az ajánlatban szereplő linkre kattintva pedig a látogatók visszakerülnek a vállalkozás saját oldalára, hogy felfedezhessék az akciót.

Pont emiatt előnyös – és jövedelmező – ha ezen az oldalon különböző egyedi ajánlatokat jelenít meg az érdeklődők számára! Ezáltal a potenciális vevőből tényleges lesz, hiszen egy jó ajánlatnak senki sem fordít hátat.

Ajánlatok listázása

Az ajánlatokat admin oldalról lehet kezelni. Bejelentkezést követően a bal oldali Véleményösszesítő oldal menüből az Ajánlatok almenüpontot kell választani:
– itt lehet újat létrehozni
– és itt listázódnak az aktív domain alatt korábban létrehozott ajánlatok is, melyeket lehet szerkeszteni és törölni.

A táblázatban alap statisztikák segítenek kideríteni, hogy egyes ajánlatok mennyire vonzóak: hányszor jelent meg az adott ajánlat és hányszor kattintották le, illetve ezek százalékos aránya. Ezek segítségével akár az ajánlatainak A/B tesztelésére is van lehetőség.

Ajánlat létrehozása

Az ajánlatok listája alatt található az Új hozzáadása gomb. Rákattintva megjelenik az ajánlat létrehozása oldal, ahol új ajánlatot lehet felvenni a meglévők mellé. A következő adatok megadása lehetséges:

  • Cím: az ajánlat felső részén jelenik meg
  • Ajánlat: közvetlenül a cím alatt található bővebb leírás az ajánlatról
  • Átirányítási URL: egy URL címet kell megadni, ahova az érdeklődő át lesz irányítva, ha kattint. Az ajánlat listázó oldalon ezek a kattintások vannak számolva, így pontosan lehet tudni, hogy hány látogató lett oda irányítva.
  • Nyelv: lehetőség van meghatározni, hogy az ajánlat milyen nyelven kerüljön mentésre, így azonos tartalommal rendelkező ajánlatokat többször is létre lehet hozni különböző nyelveken, majd ezek az ajánlatok a véleményösszesítő oldal nyelvétől függően fognak megjelenni. Ha minden nyelvre azonos tartalommal rendelkező ajánlatot szeretne létrehozni, akkor a “minden” nyelv opció kiválasztását javasoljuk. Amennyiben egy adott nyelvű véleményösszesítő oldalra létezik ugyanazon a nyelven és “minden” opcióval is ajánlat, akkor a konkrét nyelvvel rendelkező ajánlat kerül előbb bemutatásra.
    Pl. angol nyelvű véleményösszesítő oldalra létezik angol és “minden” nyelvű ajánlat is, ekkor az angol nyelvi opcióval rendelkező ajánlat kerül megjelenítésre.
  • Rendelkezésre áll: egy kezdeti és végső dátum megadásával lehet meghatározni, hogy az adott ajánlat mettől-meddig legyen elérhető a véleményösszesítő oldalon. Ha nincs megadva, hogy meddig “éljen”, akkor annak törléséig vagy módosításáig minden alkalommal meg fog jelenni a véleményösszesítő oldalon.
    Pl. 2021-06-012021-06-08  értékek megadásával az új ajánlat 2021-06-01-től már elérhető, de 2021-06-09-től már nem érhető el.

Mentést követően elkészül az új ajánlat, amely megtekinthető a véleményösszesítő oldalon.

Ajánlat módosítása

Ajánlat módosítása során a létrehozásnál említett adatok módosítására van lehetőség.

Hogyan néz ki a véleményösszesítő oldalon?

Készítettünk egy pár példa ajánlatot, mely tökéletesen szemlélteti, hogy milyen látványosan tudja megjeleníteni egyedi ajánlatait az véleményösszesítő oldalán.

1. Példa ajánlat

Az elkészült kupon így néz ki:

Mindössze ennyi megadott adatból:

2. Példa ajánlat

3. Példa ajánlat

Szólj hozzá!

Category: Útmutató